Omnikum Magnesium 400

Секоја капсула Omnikum Magnesium 400 содржи 400mg елементарен магнезиум, L-триптофан 25mg и Витамин B6 1.4mg.

Учествува во релаксација на затегнатите мускули на телото, ja зголемува нивната еластичност, а исто така учествува во градба на коските.

L-Триптофан е аминокиселина која е природен прекурсор на серотонин, кој пак помага во одржување на позитивно расположение и  одржување на добри когнитивни функции.

Витамин B6 има повеќе улоги. Тој придонесува за нормално функционирање на нервниот и имуниот систем како и за нормална физиолошка функција. Вклучен е во процесите на синтеза на цистеин и во метаболизмот на протеини и гликоген. Учествува и во формирање на црвени крвни клетки.

Состав: Магнезиум 400mg ( Магнезиум оксид 630mg, Магнезиум цитрат 64,5mg, аминокиселина како врзувачки хелат 50mg), L-Триптофан 25mg, Витамин B6 1,4mg.

Една капсула ослободува 400mg чист Магнезиум, кои се на располагање за апсорпција.

Категории: ,

Што е Omnikum Magnesium и за што се употребува?

Магнезиум е важен минерал за Вашата општа здравствена состојба.

Магнезиум е минерал кој има улога во процесот на делба на клетката. Придонесува за нормална психолошка функција, одржување на нормални коски и заби, рамнотежа на електрoлити, нормална синтеза на протеини, намалување на уморот и исцрпеноста, нормален енергетски метаболизам, нормална функција на мускулите и нормално функционирање на нервниот систем.

Адекватниот внес на магнезиум поволно делува на физичките перформанси на организмот.

Организмот не може сам да произведе магнезиум, па е неопходен соодветен дневен внес со исхраната.

Витамин B6 придонесува за нормално функционирање на нервниот и имуниот систем, како и за нормална физиолошка функција. Вклучен е во процесите на синтеза на цистеин како и во метаболизмот на протеини и гликоген. Учествува и во формирање на црвени крвни клетки.

L-Триптофан е природен прекурсор на серотонин, кој помага во одржување на позитивно расположение и добри когнитивни функции.

Нашиот Omnikum Magnesium помага за:

да ја задржите потребната енергија во текот на целиот ден;
да ја регулирате работата на мозокот и целокупниот нервен систем;
да ги опуштите мускулите по напорен работен ден или тренинг;
помага во создавање на нови протеини;
да го одржите срцевиот ритам правилен;
да ги одржите Вашите коски, нокти и заби здрави;
да го одржите крвниот притисок во нормала;
да ја подобрите концентрацијата и меморијата;
да го подобрите Вашето расположение;

Доколку имате проблем со пиење на капсулите тие може да ги отворите, содржината да ја растворите во вода или јогурт и така да ги  конзумирате.

Специјално креирана формула за додаток на Вашата исхрана, Omnikum Magnesium 400!

Препорачлива доза е 1 капсула на ден.

Здравјето заслужува повеќе!
Побарајте во PlusPharma аптеките!