Omnikum Omega 3 – 1400mg

Omnikum Omega 3 е додаток во исхрана во форма на капсули кои содржат рибино масло 1400mg. Една капсула во својот состав содржи  EPA – 504 mg и DHA – 378 mg, Витамин Е – 2 mg.

Маслото е добиено од рибите од чисти, ладни води на Тихиот Океан. Овие риби содржат поголема концентрација на Омега 3 и во исто време се помалку изложени на загадување од ониe риби кои живеат во плитки води.

Omnikum Omega 3 – 30 капсули

Состав: рибино масло -1400 mg, EPA (Eicosapentaenoic acid)-504 mg, DHA (Docosahexaenoic acid)-378 mg, Витамин Е -2 mg.

Категории: ,

Што е Omnikum Omega 3 и за што се употребува?

Omnikum Omega 3 (DHA,EPA) придонесуваат за одржување на нормални функции на :

– Срце и кардиоваскуларен систем
– Мозок и нервен систем
– Вид
– Дигестивен систем

Omnikum Omega 3 покажува поволно влијание врз нивото на холестерол.

DHA и EPA помагаат во:

– Одржување на нормално ниво на триглицериди;
– Одржување на нормален крвен притисок;
– Нормална функција на срцето;

Омега 3 масните киселини EPA и DHA се добри за срцето и крвниот притисок (што се постигнува со дневно внесување од 250 mg EPA и DHA). Исто така доколку мајката внесува Омега 3 за време на нејзината бременост овозможува подобар развој на мозокот и видот на фетусот (за што се потребни 200mg DHA дневно).

Omnikum Omega 3 капсулите се без мирис и без вкус , соодветно ги задоволуваат потребите на организмот за EPA и DHA и благопријатно делуваат на повеќе сегменти на организмот.

Капсулите имаат желатинозна обвивка добиена од риби. Не содржат додатоци на сол, шеќер.

Препорачливо е да се употребува по 1 капсула на ден со оброк.

Здравјето заслужува повеќе!
Побарајте во PlusPharma аптеките!